Simons familier edPå "Klubbernes dag" fik cirkus, hoppeborg og helstegt pattegris mange børnefamilier til at kigge forbi Helligåndskirken


Duften af helstegt pattegris hænger i luften over torvet ved Herredsvang, da Helligåndskirken lørdag den 20. september slår dørene op til "Klubbernes dag". Fra hoppeborgen på kirkepladsen lyder glade børnestemmer, og på plænen op mod Herredsvej vækker "Cirkus Bigs" knaldrøde cirkustelt opsigt. Og det er helt bevidst, fortæller sognepræst Henrik Oest:

Hoppeborg red"Vi vil gerne have, at folk på lang afstand kan se, at der sker noget her. På den måde får vi sådan en dag besøg af mange, som tilfældigvis bare går forbi."

Selvom Helligåndskirken er kendt for at være en meget aktiv kirke med tilbud til mennesker i alle aldre og mange frivillige hjælpere, kan den nemlig ikke tillade sig at hvile på laurbærrene, fortæller Henrik Oest:

"Vi skal være en udadvendt kirke, og der flytter hele tiden nye familier til området, som skal lære os at kende."

 

Anne tryller red"Alt er sjovt"

På "Klubbernes dag" kan børn og voksne få et indtryk af kirkens mange aktiviteter og møde nogle af kirkens frivillige. Og mens de voksne får en sludder over en kop kaffe eller en omgang helstegt pattegris, er børn i alle aldre i sving.

Der bliver bagt snobrød, spist popcorn og fabrikeret badges og mini-lagkager i lange baner. Danske pophits får helt nye udtryk på et karriokee-anlæg ved siden af kirkerummet. Og for de mere sporty er der golf-disc på plænen, hvor en frisbee skal kastes i en metalkurv med færrest mulige kast.

 

Sigrids familie red"Det er et super arrangement til børn", siger Marlene Staunstrup, der er her med datteren Sigrid på 4 år og sønnen Mads på 1 1/2.

Familien bor i Kalenderkvarteret og kommer både for at få et indtryk af kirken og give børnene en god oplevelse. Navnlig Cirkus Big var et trækplaster for datteren Sigrid, der selv skal optræde som "den skæggede og stærke dame" i børnehavens cirkusforestilling den kommende uge. Og heldigvis levede det op til forventningerne:

"Alt var sjovt", mente Sigrid efter forestillingen. 

 

Faktaboks:

- Hvert år indbyder Helligåndskirken til "Klubbernes dag".

Her kan børn og vokse få et indtryk af kirkens aktiviteter og møde nogle af de voksne frivillige.

- Helligåndskirken har klubber for børn og voksne i alle aldre. For eksempel Puslingeklubben,VokseVærket, TopClub, HOPLA og 30+.

- Læs mere om Helligåndskirkens klubber og øvrige aktiviteter på www.helligandskirken.dk 

 

Klubberne vokser

Mellem 300 og 400 mennesker var forbi Helligåndskirken på "Klubbernes dag". Heraf var godt halvdelen nye i kirken, vurderer sognepræst Henrik Oest. Det tegner lovende for kirkens klubber, for der plejer at komme nye medlemmer til efter sådan en dag, hvor folk har oplevet, hvem vi er, og at det er sjovt for børn, fortæller han.

Også Marlene Staunstrup mener, at Puslingeklubben er noget for hendes datter, hvis de kan få det til at passe ind i familiens øvrige program:

"Efter besøget i dag er det helt sikkert også lettere for Sigrid at starte i klub i Helligåndskirken, for nu har hun været her og kan sætte et billede på, hvad det er."

Tekst og foto: Lone Amdi Boisen