2014-05-09 12.27.26 640x4752014-05-09 12.32.13 640x4732014-05-09 12.43.28 640x474

9. artikel i temaet om afdelingsbestyrelser og beboerdemokrati i almene boliger 

_________________________________

Deltog du i det sidste afdelingsmøde?

Kunne du forestille dig at være med i bestyrelsen? 

Ved du hvad afdelings bestyrelsen laver? 

Laver din afdelingsbestyrelse noget for dig?


  

2014-05-09 12.27.26 640x475Yrsa Pedersen
- ældreboligerne i Kappelvænget:

Deltog du i det sidste afdelingsmøde?
"Ja, jeg ikke bare deltog men blev også valgt som suppleant til bestyrelsen. Det er mest fordi der er nogen der skal gøre det.

Jeg er lige flyttet her til og der hvor vi boede før, var min mand aktivt bestyrelses medlem, så jeg kender til arbejdet i bestyrelsen.

Jeg synes ikke beboerdemokratiet er så aktivt mere, men her i ældreboligerne kommer en del til aktiviteterne. Vi har en hyggeklub og så har vi en sommerudflugt."


 

2014-05-09 12.32.13 640x473Mette Nielsen:

Deltog du i det sidste afdelingsmøde?
"Nej, for jeg er nylig flyttet hertil, fordi min kæreste bor her. Jeg ved godt hvad afdelingsbestyrelsen laver, min far har siddet i bestyrelsen i mange år, der hvor jeg kommer fra, men jeg kender ikke noget til afdelingsmøder og bestyrelser her.

Jeg vil gerne deltage i det næste møde, hvis jeg har mulighed for det. men jeg kunne ikke tænke mig at sidde i bestyrelsen herude.  
Jeg kommer fra et mere fredeligt kvarter, og jeg kan ikke rigtig forholde mig til de problemer der er her i området . F.eks. handler jeg kun i dagtimerne, for når man handler om aftenen, er der nogle unge mennesker som kommer med tilråb.

Kender du til det boligsociale arbejde?
"Jeg kender ikke noget til det boligsociale arbejde, jeg er som sagt lige flyttet herud på grund af min kæreste".


  

anonymBrian Jungberg -Trillegården:

Deltog du i det sidste afdelingsmøde?

"Jeg  hørte om afdelingsmødet, men kunne ikke komme, jeg kunne ikke få det til at passe ind i mine planer. Jeg er lige flyttet ind. Jeg fik læst referatet af mødet.

Jeg ved at bestyrelsen tager sig af økonomi og aktiviteter, og generelt føler jeg at jeg har indflydelse hvis jeg vil have det.

 

 

 


  

2014-05-09 12.43.28 640x474Inge Christoffersen 
- Trillegården :

Deltog du i det sidste afdelingsmøde?

"Jeg ved godt at der lige har været afdelingsmøde, men jeg var ikke med til mødet.

Jeg ved ikke lige, hvorfor jeg ikke deltog  ... Måske fordi jeg ikke havde noget at komme med?. Jeg ville nok komme, hvis jeg umiddelbart har noget specielt at sige.

Jeg ved godt hvad vores bestyrelse laver ... De laver regnskaber og arrangementer -og generelt synes jeg at de er gode til at informere."

 


  

aaa platzhalter weiblich pwanonymAnonymt udenlandsk ægtepar
- Rydevænget:

Deltog I i det sidste afdelingsmøde?

Hustruen: "Nej ikke det sidste - jeg har kun deltaget en enkelt gang, det er alt for sent et tidspunkt mødet er på, når man har små børn som skal i bad og i seng - og så synes jeg også at der er meget druk.

Manden "Jeg plejer at deltage i afdelingsmøderne for at høre hvad der sker af nye ting i afdelingen.

Men afdelingsbestyrelsen tager ikke hensyn til andre nationaliteter og religioner end danskernes.
Der er kun mad som danskerne spiser, og så er der også rigtig meget alkohol. Vi får næsten ikke noget at spise til mødet, da vi jo ikke må spise svinekød, og det er jo alle afdelingens beboer som betaler til det. De tager ikke hensyn til at muslimer ikke spiser svinekød og ikke drikker alkohol. Håber det bliver bedre til næste gang, og at de vil tænke lidt på andres trosretninger, da vi er rigtig mange muslimer her ude.

Afdelingsbestyrelsen laver sommer udflugt, men altid til det samme sted. Men jeg synes de skulle tage nogle andre steder hen, som museer, mindeparken – vise udlændingene nogle andre steder af Danmark, der bor rigtig mange udlændinge herude. De har godt af at lære den danske kultur at kende."