2014-05-21 09.23.57 640x360

Det er en solrig onsdag denne 21. maj. Der er en dejlig leben af børn og voksne samlet i kulturhus Herredsvang. 120 børn og voksne fra området, er samlet for at rydde op i deres kvarter. Heraf ca. 80 børn fra Solen, Snogebæksvej, børnehuset Rydevænget og Børnehuset fjældevænget.

 

Der er højt humør blandt børn og voksne, børnene sidder på gulvet og hyggesnakker mens pædagogerne smørrer franskbrødsmadder. Kulturhuset giver nemlig morgenbrød og kaffe inden vi går i gang med oprydningen.

Anne Dalsgaard inddeler os i grupper, ejendomsfunktionærer fra AAB, og Almen skal nemlig vejlede de pædagoger, børn og beboer der er mødt op.

Jeg skal gå med en gruppe børn fra børnehuset Rydevænget, og 2 ejendomsfunktionærer fra Almen bo -Niels og Martin.

Niels forklarer os - både børn og voksne - hvad vi skal samle op og hvor vi skal samle op henne. Vi har fået udleveret engangshandsker, griber og affaldsposer.

Vi starter med at rydde op henne foran kirken. Børnene går op i det med live og sjæl. Ind imellem er der konkurrence om at samle affald.

2014-05-21 09.48.30 640x419

 Ind under buskene

Bagefter går vi ned til fælleshuset mellem de gule og de grå blokke. Der er meget affald inde i buskene, der er rigtig nok gang i de små børn fra Børnehuset, de kravler helt ind under buskene for at samle dåser og papir op.

Parkeringspladsen mellem de gule og de blå blokke bliver flittigt brugt til askebæger, alle de små fingre har travlt med at samle papir og cigaretskodder op. Det er heller ikke alt papir, som bliver smidt i papir containeren, men børnene skal nok sørge for at det kommer i papircontaineren.

Da vi går op ad trappen til de gule blokke siger Niels" vi må hellere lade være med at gå ind i gården, når vi har børn med så vil de hellere lege på legepladsen" bagved vejen ud mod Marienlyst vej er der meget affald, der ligger en bradepande og nogle store flasker nede mellem buskene, Niels fisker det op af buskene.

Ud mod mellem blokkene og Herredsvej har beboerne fået lagt det grønne område ud til nytte haver. Det ser rigtig hyggelig med jordbærplanter, krydderurter, rabarber planter foran de gule betonblokke.

2014-05-21 10.07.31 640x513 Trætte og flittige børn

Da vi når hen til kirken er børnene blevet trætte af at løbe, og kravle, bukke sig ned efter affald. Niels og pædagogerne er enige "børnene er trætte nu, men de har også været rigtig dygtige og ivrige".

Martin har ikke været ansat så længe, og har ikke været med før, men han mener at " det var hyggeligt og sjovt,... et rigtig godt arrangement".

Tilbage i kulturhuset møder vi en voksen og nogle børn der har samlet affald i Fjældevænget.De har fundet meget køkkenaffald -bleer, madrester og plasticaffald- som bare var smidt i buskene. "Det er godt at børnene lærer, når de er små at man ikke smider affald og madrester på gaden, så kan de opdrage på forældrene."

Dagen slutter med frokost Kalkun frikadeller og kartoffelsalat-lavet af caféen. Og det er god mad i små maver.

Foto: Heidi Christensen

Skrevet af Heidi Christensen

2014-05-21 10.14.27 640x393

 2014-05-21 10.47.46 640x360