SkagensGren01Web

”Mål” bliver der råbt.  Der er godt gang i fodboldkampen mellem de to hold der har børn i alle aldre. Indenfor er dagens madhold i gang med at gøre klar til fællesspisning kl. 18.

I den sidste uge af sommerferien er der igen i år familielejr. Familielejren er for alle, det eneste der er vigtigt er at bo i lokalområdet. På den måde bliver lejren en god måde at lære nye naboer at kende på, og børnene kan få nye legekammerater.  Tilmelding er faktisk stadig mulig, da der er plads til to familier mere før bussen er fuld.

 

familielejren01

Herredsvang familielejr er efterhånden en gammel tradition, og der er mange forskellige familier som har været med i årenes løb. Hvert år er der både gengangere og nye deltagere med, og det kan gøre det lettere at finde ud af rutinerne og bringe gode erfaringer videre. Knud Henrik Sørensen som har været frivillig på lejrene i mange år fortæller: ”Familielejren startede i slutningen af 90erne inspireret af SID. Der var mange som ikke kom på lejr, og de kunne så få lov at prøve – og i dag vil vi ikke stoppe noget der virker”.

Turen går til Hald sø
I år går turen til Hald Sø lejren tæt ved Viborg. Det er en stor lejr og alle familier kan få eget værelse. Der er masser af plads til både boldspil og leg udendørs. To dage i løbet af ugen vil der også være arrangeret en udflugt - den ene til Mønsted Kalkgruber.

Alle hjælper hinanden med madlavning, aktiviteter og rengøring undervejs. Knud Henrik Sørensen står tidligt op og bager frisk brød til alle, og han siger: ”Det startede et år hvor lejren var løbet tør for brød. Enden på det blev, at jeg fik fat i mel og gær, så jeg kunne bage, og siden er det blevet til en tradition”. En værdsat tradition.

Området Herredsvang er et område med stor mangfoldighed, og det gælder også deltagerne på familielejren. Der er stor spredning i både alder, etnicitet og familiestørrelser. Der skal bare en færælder og et barn til at være en familie, og det er også muligt at tage af sted som bedsteforælder med barnebarn.

I år støtter Bikubenfonden, Trygfonden, giro 413 og det boligsociale arbejde i Herredsvang familielejren og derfor er det billigt at deltage. 500 kr for voskne, 250 kr for børn og de mindste er gratis. Det dækker både ophold, mad, transport og udflugter.

Mere information og tilmelding til de sidste pladser hos Anne Dalsgaard i Kulturhus Herredsvang: 61557586. 

Skrevet af: Anne Dalsgaard