KikuDay hætteUnder Overskriften, Verden til Herredsvang, er der i februar og marts afholdt to koncerter, med grupperne Hudna og Den danske Salmeduo. Torsdag den 9. april, var Kulturhus Herredsvang vært for den tredje koncert, med Japansk bambusfløjte, også kaldet en shakuhachi.

 Kiku Day er halvt japaner, halvt dansker og har været i lære i 11 år hos en mester i japan, så beherskelsen af instrumentet ligger bogstavelig talt på rygraden. Der er ikke meget quick guide eller lær på 10 minutter over dette!

Arrangementet begyndte med en hyggelig fællesspisning, hvor der var japansk buffet med blandt andet kylling, nudler, kæmperejer, ris og sur/sød sovs. Efter en times spisning var det tid til musikken!

KikuDay madkø

 

Japansk munkedragt
Døren ind til sy-værkstedet går op, en skikkelse med flettet sivmaske kommer ind, mens hun spiller på sin bambusfløjte. Bagefter forklarer hun, at dragten er en japansk munkedragt, der blev brugt, så de ikke kunne genkendes og kunne gå direkte gennem afspærringer.

Efter det indledende nummer skifter hun til tøj, hvor man kan se. hvem hun er. Hun har i alt 4 fløjter med som er forskellige af tykkelse og krumning. Det overrasker mig, så mange forskellige toner og stemninger, hun kan lokke ud af fløjten. Flere sidder med lukkede øjne for at fordybe sig i musikken, og det har også oprindeligt været en del af meningen med musikken.

Lyset på Kiku Day er svært
Som fotograf har jeg som opgave at tage billeder, men også at gøre det uden at forstyrre publikum. Lyset på Kiku Day er svært. Udfordringen er med modlys fra vinduet og kunstigt lys fra projektører dels at få de rigtige farver, dels at få en lukkertid, der kan give skarpe billeder. Jeg har på forhånd fundet den rigtige hvidbalance. ISO 1600? Lukkertid 1/20, ikke nok til at få et skarpt billede. ISO 2500 giver den rigtige lukkertid! Klik, Klik. Også et par stemningsbilleder af publikum. Klik, klik. Må hellere springe et nummer over, før jeg tager de næste billeder.

Efter ”sidste” nummer er der en stor spørgelyst med mange gode spørgsmål og Kiku Day slutter af med et kort nummer, før lysene tændes og koncerten er slut. Hvis du efter at have læst denne lille artikel skulle have lyst til at opleve den sidste koncert i rækken, kan du læse mere og tilmelde dig via http://www.verden-til-herredsvang.dk/tangonuevotrio

 

Skrevet af: Gert Medom (Billede af køkkenchefen Maling er taget af Knud Henrik Sørensen)

KikuDayKøkkenchef KikuDay hel