NytPartiturHelligåndskirkenPortalDe næste måneder byder på en koncertserie orgelkoncerter i Helligåndskirken. Det er erfarne og spændende organister der sætter sig til tangenterne ved vores hybrid orgel. Efter koncerterne serveres et glas så man kan hilse på aftenens orgelsolist og de andre publikummer.

 

Torsdag den 26. marts kl. 19.30. Anders Gaden, Helligåndskirken. Spiller værker af Buxtehude og Cesar Franck. Fri entre

Torsdag den 30. april kl. 19.30. Mikkel Andreassen, Vor Frelsers Kirke, Esbjerg. Spiller Hjerting Orgelbog. Fri entre.

Händels Messias
Torsdag den 9. april kl. 19.30. Det Ny Kammerkor opfører 2. og 3. del af Händels populære oratorium Messias under ledelse af Anders Gaden. Koret akkompagneres af en strygekvartet og en continuo-spiller. Dette skønne og udødelige værk blev i sin tid første opført i april 1742 lige efter påske, og hele 2. del af Messias handler netop om passion, Jesu lidelse, død og opstandelse. Derfor er det netop en mulighed at opføre denne musik i forbindelse med påsken. I modsætning til Bachs store passioner der slutter handlingsmæssigt med Kristi død, så får vi her opstandelsen med ved Händels berømte halleluja kor.
Læs mere på kirkens hjemmeside om kor og solister. Billetterne koster 50 kr.

Fynsk Forår
Søndag den 19. april kl. 19.30. I år fejrer vi 150 året for Carl Nielsens fødsel, og det markeres blandt andet ved en koncert i Helligåndskirken med Lystrup Koret og børnekoret fra Lystrup Kirke. Koncerten ledes af Lis Klestrup Andersen og akkompagneres af Peer Kjær Andersen.
Korene opfører Carl Nielsen skønne korværk Fynsk Forår for solister, kor og orkester, opus 42. Kantaten er skrevet i 1921 til en prisbelønnet tekst af Aage Berntsen og blev uropført i Odense Kvæghal under det 3die Landssangstævne den 8. juli 1922. Værket består af 11 satser og indeholder blandt andet sangen ’Den milde Dag er lys og lang’. Entre 50 kr.

Skrevet af: Anders Højgård Gaden