Iraner udstillingHasle Bibliotek og Kulturhus Herredsvang lægger i marts måned vægge til en omfattende og fantastisk flot udstilling af Iranske børnebogs illustratorer.En enestående udtilling af høj international klasse.

Udstillingen kan ses i hele marts måned og der er fernisering torsdag d. 5. marts kl. 15:00.

Udstillingen "Nye billeder fra Iran" viser et bredt udsnit af iransk illustratorkunst for børn og det, der ligner. Her er prøver fra 40 tegnere. De fleste er ganske unge.

Udstillingen er blevet til i et nært samarbejde med Ali Boozari som ankermand for det iranske netværk af illustratorer. Den er den mest omfattende prøve på iransk illustratorkunst, der er vist uden for landet.

iransk3

Billederne kommer fra et land, der har en årtusindlang tradition for at digte og male og søge. 

Disse 40 tegnere er forskellige i streg og farvevalg. Men de er fælles om poesi og sans for det skønne humor, kraft og varme. 

Børnebøger  klarer sig oftere igennem tider med censur. Magthavere regner ikke børnebogen for noget! På den måde kan børnebogen være formidler af almene, fordomsfri værdier, og danne grobund for en opblomstring af billeder med nye teknikker, eksperimenter og finurligheder. Det var også tilfældet i de tidligere Østlande under kommunismen.

Bag denne udstilling står Lis Andersen, oversætter/litterær konsulent og Steffen Larsen, der skriver om børnebøger i bl.a. Politiken.

Skrevet af: Mark Bundgaard og Anne Dalsgaard