Brand i TrillegårdenHvem betaler dine ting hvis der er vandskade i lejligheden, brand eller indbrud? Mange beboere i almene boliger har ikke en indbo forsikring - og det kan blive dyrt hvis uheldet er ude.

"Forestil dig at du holder din lejlighed i hånden. Vend den på hovedet og ryst godt. Alt det der bliver tilbage tilhører boligforeningen, og alt det der falder ud tilhører dig", siger  Johnny Lillethorup, lokalinspektør i Boligkontoret Aarhus da han mandag d. 26. maj kom forbi Kulturhus Herredsvang for at dele sine erfaringer med de fremmødte.

Boligforeningen har en bygningsforsikring, og skal nok betale "det der bliver tilbage i hånden". Resten skal du selv som beboer forsikre. 

Johnny havde et eksempel med fra en lejlighed der var brændt. Ilden var startet i et almideligt elektrisk apparat, og selvom hele lejligheden ikke var brændt ned, så var alle ting ødelagt af sod. Heldigvis var der lige i det her tilfælde en forsikring, og det kostede 400.000 at nyanskaffe tøj, møbler, tv, håndklæder, bøger, køkkenting os.v. til en treværelses lejlighed. Selvom man ikke ejer guldsmykker og dyrt elektronik, så koster det mest basale alligevel en del hvis man skal starte fra bunden. 

Andre skader i lejligheden kan være vand fra rør og radiator. I egen lejlighed eller hos overboen. Utæt tag, mus i lejligheden eller indbrud er andre eksempler hvor det kan være godt at have forsikringen i orden.

Det er muligt at sammenligne forsikringspriser på www.forsikringsguiden.dk

 

Skrevet af: Anne Dalsgaard